Sjekk denne flotte gjengen!


MedseilergruppenDisse 51 er plukket ut som årets medseilere under  The Tall Ships Races. 

Ylva Ørnehaug er 17 år og fra Hessa. I år er det første gang hun er med som medseiler, men sjøen har hun vært alltid vært glad i siden morens venninne hadde tatt de ut på båt som småjenter. 

Ylva Fotor

- Jeg har flere ganger fått vært med på Wyvern under redningsarbeid, så det er ganske spennende at det er nettopp Wyvern jeg skal få være med på som medseiler, sier hun. 

For medseilerne fra fylket skal i år være med båtene Santa Maria Manuela, Sørlandet, Wyvern av Ålesund og Christian Radich. Ylva er klar for en uforglemmelig sommer. 

Seilregattaen

Reisen går i etapper og starter i Belfast 2. juli. Skutene skal innom de offesielle gjestehavnene Ålesund, Kristiansand og avslutte i Aalborg. 

For at skip skal kunne delta i The Tall Ships Races må minst halvparten av mannskapet være mellom 15-25 år. Som medseiler blir ungdommene en del av mannskapet om bord, tar del i de ulike vaktene og får anledning til å bli med på seilmanøvre og entring av master (noe som er helt valgfritt).

Ungdommene vil få møte jevnaldrende og få opplæring om sjøliv om bord på en av de flottestene seilskutene som skal være med i årets regatta. 

En som hThomas Fotorar vært med som medseiler tidligere er 16-åringen, Thomas Nesset. Han forteller at hele kompisgjengen fra Kolvikbakken Ungdomsskole skal være med.

 

 - Jeg var med på Radich i fjor og skal være på skoleskipet i år igjen. Det er ganske tøft å være ute på havet, omgitt av et internasjonalt mannskap og få gå under skiftene. 

Nesset forteller at det var pappaen som fostret frem gleden og barndommen var ofte tilbragt på sjøen. 

The Tall Ships Races Ålesund 2015 vil stille med til sammen 75 medseilere i 2014 - 2015. 

 

 

 

  • /aktuelt-2/84-tsrå-kommer-med-eget-frimerke
  • /aktuelt-2/83-redningsvest